Menu Sluiten

Eiwitrijk

Eiwitrijke voedingsmiddelen

Ben jij een fanatieke sporter en let je bewust op je voeding? Dan kan je wel wat extra eiwitten gebruiken! Eiwitrijk eten helpt jou om je doelen te behalen en is heel makkelijk en lekker!

Eiwitten zijn essentieel voor sterke en fitte spieren, en dus voor een fit lichaam. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren en zonder eiwitten kan je zoveel sporten en bewegen als je wilt, maar zal je weinig resultaat zien. Een eiwitrijkdieet met eiwitrijk voedsel helpt jou om meer en betere resultaten te zien, en daar doen we het natuurlijk allemaal voor!

Als je een fanatieke sporter bent en spier wilt aankomen dan kan je met eiwitrijk voedsel aankomen. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren en om spieren op te bouwen heb je dus voedsel met eiwitten nodig.

Eiwitten zitten in veel voedingsmiddelen maar vaak slechts een laag aantal gram per 100 gram. Alledaagse voedingsmiddelen waar veel eiwitten in zitten zijn bijvoorbeeld kip, vlees, vis, eieren, melk producten (zoals kwark) en nog veel meer. Echter is het natuurlijk niet realistisch om de hele dag de bovenstaande voedingsmiddelen te eten omdat dit prijzige producten zijn en het simpelweg niet mogelijk is in verband met werk, school etc.

Eiwitrijke tussendoortjes en snacks

Als het jou niet lukt, of het is niet betaalbaar, om je dagelijkse eiwitbehoefte te voorzien hebben wij voor jou een groot assortiment aan eiwitrijke tussendoortjes, snacks, hapjes en maaltijden. Deze voedingswaren zijn zeer smakelijk, makkelijk mee te nemen voor onderweg en hebben een voordelige prijs!

Hiernaast hebben we lekkere eiwitrijke producten waarmee je makkelijk een heerlijk eiwitrijk ontbijt, of een ander eiwitrijke maaltijd op tafel zet. Eiwitrijke voeding is naast dat het lekker is ook nog eens heel gezond!

Afvallen met Eiwitten

Afvallen met eiwitten is heel makkelijk en bovendien heel erg lekker! Als je op zoek bent naar ideeën voor in een lekker eiwitdieet bekijk dan eens onze blog waar je een eiwitrijke voeding lijst vindt met daarop veel smakelijke producten.

Afvallen met een proteïne dieet hoeft geen straf te zijn wanneer je de juiste eiwitrijke recepten bij de hand hebt!

Eiwitten en Eiwit shakes/Proteine shakes

Eiwitten zijn 1 van de 3 hoofd voedingsstoffen, naast koolhydraten en vetten. Eiwitten vindt je terug in de producten die hierboven zijn genoemd en ook heb je tegenwoordig veel eiwit supplementen. Denk hierbij aan proteine shakes zoals whey protein, soja protein of isolaat protein.

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Deze amminozuren worden vaak door sporters gebruikt (als het ware als een sportdrankje). Eiwit supplementen bevatten verschillende soorten eiwitten. De bekendste is Whey of Wei, deze eiwitsoort wordt door het lichaam in ongeveer twee uur opgenomen.

Wei Isolaat of Whey isolate is een puurdere vorm van wei eiwit, door de puurheid van het product is het lastiger te maken en dus vaak ook duurder dan gewone whey eiwit.

Whey concentrate of wei concentraat is een goedkopere eiwit. Dit komt doordat deze eiwit vaak een lager gehalte puurheid heeft.

Caseïne is een zogenoemde trage eiwit. Deze eiwit doet er erg lang over om opgenomen te worden, tussen de 6 en 8 uur, en is hierdoor een populaire eiwit voor het slapen gaan.

Soja eiwitten zijn vegatarische eiwitten en zijn vaakr wat goedkoper van prijs. De smaak van soja eiwitten is daarentegen ook minder dan andere vormen van whey.

Eiwitten of Proteïne?

Vaak wordt er in plaats van eiwitten het woord proteïne gebruikt, maar wat is nou eigenlijk het verschil? Eigenlijk zit er geen verschil tussen deze twee woorden en daarom kan het soms verwarrend overkomen als er in het ene artikel over eiwitten en het andere artikel over proteïne wordt gesproken.

Eiwitrijke producten op aanvraag?

Bij Zero-Sugar.nl willen wij jou het beste, grootste en voordeligste assortiment aanbieden tegen de beste kwaliteit. Mis jij producten uit onze collectie of zou je graag een bepaald eiwitrijk product in ons assortiment willen zien? Neem dan contact op via info@zero-sugar.nl en wij zullen er alles aan doen om u te helpen!