Menu Sluiten

Koolhydraatarm

Koolhydraatvrij en koolhydraatarm voedingsmiddelen

Probeer je af te vallen maar lukt het maar niet? Ben je op zoek naar een vervanging van je alledaagse eten met minder calorieën? Dan is een koolhydraatvrij en koolhydraatarm product van Zero-Sugar.nl iets voor jou!

Koolhydraten

Koolhydraten zijn 1 van de 3 grote voedingsstoffen naast eiwitten en vetten. Koolhydraten zijn de bron van energie voor je lichaam. Je lichaam verbrand koolhydraten als brandstof voor het doen van jou alledaagse bezigheden.

Nou hoor ik u denken; ‘Waarom zou ik koolhydraten schrappen als dit mij energie geeft? Wordt ik dan niet heel moe en futloos?’. Dat is een goede vraag en het antwoord kent twee kanten.

Aan de ene kant klopt het dat het stoppen met eten van koolhydraten je futloos kan maken. Om deze reden is het niet slim om te stoppen met het eten van koolhydraten.

Aan de andere kant is het nuttig wat koolhydraat arme of koolhydraat vrije voedingsmiddelen op te nemen in je alledaagse voedingspatroon. Dit heeft te maken met het feit dat veel mensen tegenwoorden overbodig veel koolhydraten eten (een bord met pasta of spaghetti kan al gouw 75-100 gram koolhydraten bevatten). Door het vervangen van bijvoorbeeld normale pasta door een koolhydraatvrije of koolhydraatarme pasta krijgt u per dag al een stuk minder koolhydraten binnen.

Koolhydraatarm dieet

Er zijn mensen die een dieet volgen zonder koolhydraten, dit wordt in het Engels ook wel KETO genoemd (zie uitleg in volgende alinea). Echter raden wij dit niet aan. Zowel uit onderzoek als uit eigen ervaring is gebleken dat veel mensen koolhydraten nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Een koolhydraatarm dieet is wel te overwegen!

Wil je toch minder koolhydraten consumeren dan adviseren wij je om een gezonde mix van koolhydraat houdende en koolhydraatvrije of koolhydraatarme producten te gebruiken. Dit kan dus bijvoorbeeld betekenen dat je overdag gewoon boterhammen eet (of koolhydraatarm brood) en dan ’s avonds bijvoorbeeld kiest voor een koolhydraatarme pasta, spaghetti of rijst. Koolhydraatarm eten hoeft helemaal niet moeilijk of vies te zijn wanneer je lekkere koolhydraatarme producten gebruikt.

Koolhydraatarme recepten

Ben je op zoek naar koolhydraatarme recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze blog. Hier posten wij regelmatig lekkere koolhydraatarme dieet recepten waarmee je zo een koolhydraatarm ontbijt, lunch of diner op tafel zet. Ook vindt je veel recepten om een lekkere koolhydraatarm snack te maken.

Op onze blog vindt je ook onder andere koolhydraatarm dieet ervaringen van andere mensen, tips voor het afvallen met koolhydraatarme voeding en nog veel meer nuttige en interessante berichten.

KETO Dieet

Een KETO dieet, of ketogeen dieet, houd in dat je geen koolhydraten meer eet (op vezels na) waardoor je lichaam een andere energiebron moet vinden. Deze energiebron wordt dan de vetreserve die aanwezig is op je lichaam. Dit proces of status waarin je lichaam zich dan begeeft wordt ketose genoemd. Tijdens een KETO-dieet zal je meer vetten gaan eten dan gewoonlijk als vervanging voor de koolhydraten.

Koolhydraatarme of koolhydraatvrije voedingsmiddelen op aanvraag?

Bent u op zoek naar een bepaald koolhydraatarm of koolhydraatvrij product en kunt u het niet vinden in ons assortiment? Neem dan contact op via info@Zero-Sugar.nl en dan zullen wij er alles aan doen om u te helpen