Menu Sluiten

Suikerarm

Suikerarme voedingsmiddelen

Bent u op zoek naar een lekker tussendoortje, een gezond alternatief voor eten/snoep met veel suiker, of een ander product zonder al die ongezonde suikers? Dan bent u bij Zero-Sugar.nl op de geschikte plaats!

Veel lekkere producten zoals snoep, chocola en koekjes zitten vol met veel geraffineerde suikers. Kunt u deze heerlijke voedingswaren niet links laten liggen maar wilt u toch niet te veel suiker binnen krijgen, of gewoon gezonder eten? Dan zijn suikerarme producten perfect voor u!

Suikerarm

Zoals het woord het al zegt zijn deze producten ‘arm’ in de voedingsstof suiker (koolhydraten). Dit betekent dat ze wel suiker bevatten maar slechts een klein beetje en stukken minder dan de ‘originele’ producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chocola waar normaal per reep 40 gram suiker in zit en bij een suikerarme chocoladereep slechts 10 tot 20 gram.

Suikerarme producten zijn er voor jou als je op zoek bent naar een alternatief om minder suiker binnen te krijgen met producten die hetzelfde smaken als het origineel.

Nou hoor ik u denken; ‘Waarom zou ik suikerarme producten gebruiken als ik ook voor suikervrije voedingswaren kan kiezen?’. Dat is een goede vraag. Het antwoord is als volgt: suikervrije producten worden vaak gemaakt op basis van Stevia. Stevia heeft een eigen smaak en sommige producten mét Stevia hebben hierdoor een andere smaak dan producten zonder Stevia (met suiker dus). Er zijn veel mensen die producten met Stevia niet lekker vinden en daarom een suikerarm product willen, ook omdat een product dat suiker bevat qua smaak natuurlijk altijd dichter bij suikerhoudende producten ligt.

Officieel mag een product pas suikervrij genoemd worden als het minder dan 5 gram suiker per 100 gram bevat, een percentage van 5% dus. Bij vloeibare voedingswaren, zoals frisdrank, is dit ook 2,5% (dus 2,5 milliliter per 100 milliliter).

Suikerarm dieet: de voordelen

Het volgen van een suikerarm dieet kent verschillende voordelen. Deze voordelen lichten we in deze alinea kort toe. Voordeel 1 is dat je juist van het eten van minder suiker meer energie krijgt. Dit heeft te maken met het feit dat door geraffineerde suikers je bloedsuikerspiegel ups en downs heeft. Je hebt vast wel een keer een dip gehad na het eten van veel suiker. Wanneer je geen of minder geraffineerde suikers eet blijft je bloedsuiker spiegel op een constanter niveau wat er voor zorgt dat je meer energie krijgt.

Ook heeft het verkrijgen van meer energie te maken met het feit dat normaliter suiker gebruikt wordt als energiebron. Wanneer je je lichaam ontneemt van deze suikers heeft het een andere energiebron nodig. De energie zal nu constanter zijn omdat je niet afhankelijk bent van het innemen van suiker.

Voordeel 2 is dat je door het eten van minder suiker ook minder calorieen binnenkrijgt wat ervoor zorgt dat je kilo’s verliest! Dit werkt echter alleen wanneer je door het switchen naar suikerarme producten niet ineens meer andere dingen gaat eten.

Voordeel 3 is dat suikers ervoor zorgen dat je vaker honger of trek krijgt. Door te stoppen met het eten van geraffineerde suikers zullen deze hunkeringen naar eten en suikers ook verdwijnen, wat ervoor zorgt dat je minder gaat snacken en waarschijnlijk kilo’s kan verliezen.

Suikerarme producten op aanvraag?

Bent u op zoek naar een bepaald suikerarm product en kunt u het niet vinden in onze webshop? Neem dan contact op via info@zero-sugar.nl en wij zullen er alles aan doen om u te helpen!