Menu Sluiten

Beoordeling: Dedicated Unstoppable pre workout

In deze beoordeling ga ik verder in op de pre workout 'Unstoppable' van het merk Dedicated. Hierin zal ik ingaan op de werking, de smaak, de ingrediënten, de boost/stimulans en waarom deze pre-workout verbannen is.

Dedicated is een fitness supplementen merk die bekend staat om zijn supplementen voor de krachtsport. Dedicated is wereldwijd verkrijgbaar en is ook in Nederland zeer populair. Een van de, of misschien wel het populairste product dat Dedicated ontwikkeld heeft is de Unstoppable pre-workout. Unstoppable is een zeer krachtig supplement dat je veel energie geeft om het maximale uit je training te halen, dit supplement is ook in Nederland verkrijgbaar en is inmiddels van samenstelling veranderd. Dit heeft ermee te maken dat het 'originele recept' verbannen werd vanwege de samenstelling, die ingrediënten bezat die op de dopinglijst stonden.

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat bedrijven een atleet als ambassadeur van het merk gebruiken, zo ook Dedicated. Met Simeon Panda als boegbeeld heeft Dedicated een zeer populaire en wereldwijd bekende Atleet gestrikt die het imago van het bedrijf uitleeft. 

Dedicated Unstoppable Pre Workout samenstelling

Inmiddels heeft Dedicated een nieuwe versie van de Unstoppable pre warkout op de markt gebracht. De originele samenstelling is afgekeurd en op de dopinglijst geplaatst. Dit alles had te maken met het ingrediënt dimethylbutylamine (of AMP Citrate). Volgens onderzoek zou dit stofje teveel lijken op het verbannen ingrediënt dmaa. AMP Citrate is een zeer effectieve energiebooster die een eetroom hoge dosis energie veroorzaakt. Daarnaast zorgt dit voor een gevoel van euforie.

Dedicated heeft de Unstoppable preworkout samengesteld met het doel om focus en energie te verhogen. Daarnaast veroorzaakt het supplement een spierpomp en een hogere endurance om langer door te kunnen trainen en minder spierpijn. 

 

1 Serving  (1 scoop)

Calorieën

0

Trimethylglycine Nitrate

1000 mg

N-Carbamyl Glumate

1000 mg

Glycerol Monostearate

1000 mg

Ampheta-Tea (Chinese witte thee extract)

400 mg

Cafeïne Anhydrous

175 mg

L-Norvaline

125 mg

EPO-Drol (Rhodiola Rosea extract)

100 mg

Calcium Phosphate

100 mg

Sodium Phosphate

100 mg

Potassium Phosphate

100 mg

Higenamine

50 mg

Hordenine

50 mg

Adreno-Pump (Selaginella tamariscina extract)

50 mg

Di-Caffeine Malate

50 mg

Vitamin C

50 mg

Astragin (Astragalus & Panax Notoginseng extract)

50 mg

Cocoa-Drol (Cocao extract)

10 mg

Voordelen van de Dedicated Unstoppable:

- Verhoging van energie (zowel fysiek als mentaal)

- Hogere spierconditie/endurance tijdens het trainen

- Minder spierpijn

- Krachtige spierpomp

Unstoppable smaak en oplosbaarheid

In het inmiddels nieuwe recept van de Unstoppable Pre workout zijn 2 nieuwe smaken gemaakt; Cherry vodka en Rum Cola. Deze smaken zijn zeer opvallend en zie je niet vaak in de supplementen industrie. De oude versie van Unstoppable had deze smaken niet.

De Dedicated Unstoppable is een zeer fijn supplement die goed oplost in een glas water of een shakebeker na een paar keer schudden. Klontjes of brokken vindt je bijna niet terug na een paar keer goed schudden.

Unstoppable prijs

Deze preworkout is enkel te verkrijgen in een pot van 30 servings/scoops. Het totale gewicht is 210 gram en 1 schep is 7 gram. Met een prijs van € 34,90 voor 30 doseringen is Unstoppable aardig aan de prijs. In vergelijking met eigen merk pre workouts van grote leveranciers scheelt dit flink in prijs. Onderstaand een overzicht van de prijs van Unstoppable en enkele andere merken:

 

Gewicht

Aantal servings

Prijs

Prijs per scoop

Unstoppable

210 gram

30

€ 34,90

€ 1,16

Body & Fit eigen merk

530 gram

20 (1 serving is 2 scoops)

€ 24,90

€ 1,26

Optimum Nutrition Gold standard

333 gram

30

€ 19,90

€ 0,66

Cellucor C4 Extreme pre workout

195 gram

30

€ 19,90

€ 0,66

BSN No-Xplode 3.0

600 gram

30 (1 serving is 2 scoops)

€ 24,90

€ 0,83

MyProtein MyPre

500 gram

31

€ 29,99

€ 0,97

Zoals je ziet is de Unstoppable een van de duurste preworkouts. Echter is dit naar mijn mening ook een van de sterkste en meest effectieve pre-workouts die er is. Wat mij betreft is dit supplement je geld dus meer dan waar. Als je op zoek bent naar een supplement waar je extra hard van gaat trainen, je betere prestaties door krijgt en langer kan doorgaan dan in de Unstoppable van Dedicated dé pre workout voor jou!