Menu Sluiten

Beoordeling: Mutant Whey – Mutant

Mutant is een supplementen merk dat wereldwijd verkrijgbaar is. Mutant zet zichzelf op de kaart als een bedrijf met supplementen die je prestaties zichtbaar verbeteren en je een echte 'mutant' maken. De slogan van Mutant is niet voor niets 'Leave Humanity Behind' oftewel: laat de menselijkheid achter je. Mutant heeft een stoer en krachtig image en dit wordt mede doorgegeven door de atleten die Mutant sponsored. Met grote namen in de fitness wereld en IFBB competitors Johhnie O. Jackson, Ron Partlow, Manuel Romero en atleten als Gabe Moen en Dustin Mueller hebben ze een selecte groep geselecteerd die de brand image weerspiegeld.

Mutant staat voor hard trainen en zoveel mogelijk spiermassa kweken, maar werken de supplementen ook echt? In het onderstaande artikel geef ik een beoordeling van de Mutant Whey.

Mutant Whey

Mutant Whey is verkrijgbaar bij bijna alle grote supplementen winkels en online leveranciers. De Mutant Whey bestaat uit een aantal verschillende eiwitbronnen, namelijk whey isolaat en gefilterde whey proteïne. Elke scoop Mutant Whey bevat maar liefst 22 gram eiwitten. De ontwikkeling van Mutant Whey gebeurd in Canada, in een GMP gelicentieerd bedrijf. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit aan alle eisen voldoet en van zeer hoge kwaliteit is.

Mutant Whey Smaken

Tegenwoordig proberen veel merken zich te onderscheiden op het gebied van opvallende en lekkere smaken. In deze trend gaat Mutant echter niet mee. De Whey van Mutant is verkrijgbaar in slechts een beperkt aantal smaken, die allen 'traditioneel' zijn onder de eiwitpoeders. De verschillende smaken zijn:

- Chocolate
- Cookies and Cream
- Strawberry
- Vanilla

Met slechts 4 smaken is de keuze niet groot, echter zijn de smaken wel verschillend en zijn dit de standaard smaken die de meeste mensen wel lusten. Ondanks het feit dat er niet veel smaken geproduceerd worden zijn de smaken die beschikbaar zijn wel erg lekker. Zelf vindt ik de smaak van Mutant Whey één van de betere onder alle eiwitpoeders en shakes die ik heb geprobeerd. Dit kan mede te maken hebben met de samenstelling, hierover zullen we het in het volgende deel van dit artikel hebben. Er kan gezegd worden dat het wellicht een slimme keuze is om slecht een beperkt aantal smaken op de markt te brengen. Zo kan er een betere focus gelegd worden op deze smaken en zijn de smaken erg lekker. Echter zullen er een hoop mensen snel afhaken wanneer ze zien dat er niet veel smaken beschikbaar zijn.

 

Voedingswaarde Mutant Whey

Mutant whey bevat maar liefst 22 gram eiwitten per schep, maar wat zit er verder nog in een scoop? En wat zijn de exacte voedingswaarde van een scoop, of van 100 gram? Onderstaand heb ik in een tabel een overzicht weergegeven hoe de opbouw van de Mutant Whey precies is:

Voedingswaarde

Per 100 gram

Per Scoop (35 gram)

Energie

1569Kj / 375 Kcal

565Kj / 135 Kcal

Vetten

8,5 gram

3 gram

Waarvan verzadigde vetten

4,2 gram

1,5 gram

Koolhydraten

18 gram

7 gram

Waarvan suikers

8,3 gram

3 gram

Vezels

1,4 gram

0,5 gram

Eiwitten

61 gram

22 gram

Zout

0,89 gram

0,34 gram

Wat opvalt is dat, ondanks dat er Whey isolate gebruikt wordt het percentage eiwitten slechts 61% is. Dit, in vergelijking met andere Whey's op basis van isolaat is niet erg hoog. Verder bevat 1 schep 135 calorieën, wat gemiddeld ook net iets hoger ligt dan andere eiwitshaker. Een ander opvallend punt is dat er 7 gram koolhydraten in 1 scoop zitten. Met zo'n 35 gram per scoop zit het percentage koolhydraten op 20% wat erg hoog is.

Mutant Whey: Prijzen

Mutant Whey verkoopt haar eiwitten in 3 verschillende maten: 908 gram, 2270 gram en 4540 gram. De prijzen van de verschillende smaken zie je hieronder:

- 908 gram : € 15,50

- 2270 gram : € 32,90

- 4540 gram : € 69,90

Zoals je ziet zijn de maten zeer toegankelijk en is de whey niet te duur geprijsd. Echter heeft Mutant Whey wel een hogere prijs dan een gemiddeld eigen merk of thuis merk van bijvoorbeeld Body & Fit, MyProtein of BodyLab. 

Om de prijs van Mutant whey in vergelijking te trekken met andere merken en aanbieders heb ik een handig overzicht gemaakt. In dit overzicht zie je alle verschillende maten en prijzen. X = Maat niet aanwezig bij merk/aanbieder. GROEN = goedkoopste aanbieder/merk in deze maat. ROOD = duurste aanbieder/merk in deze maat.

  Optimum Nutrition Body & Fit XXL protein (whey delicious) MyProtein (impact whey) Muscle Tech Mutant
Sample (1 shake) X X € 0,95 X X X
Variety Box (10 shakes) X € 9,90 X X X X
Sample Pack X X € 13,95 X X X
450 gram € 15,99 X X X X X
750 gram X € 12,90 X X X X
908 gram € 27,90 X X X X € 15,50
1000 gram X X € 22,95 € 17,99 X X
2270 gram € 49,90 € 34,90 X X € 29,90 € 32,90
2500 gram X X € 44,95 € 38,99 X X
2720 gram X X X X € 34,90 X
4540 gram € 89,90 € 59,90 X X X € 69,90
5000 gram X X X € 64,99 X X

Zoals je ziet zijn de prijzen van Mutant gemiddeld ten opzichte van de rest van de supplementen markt. Ze zijn nergens de duurste aanbieder en zijn met de afmeting 908 gram zelfs de goedkoopste (uit 2 aanbieders).

Smaak en Oplosbaarheid

Mutant Whey heeft een goede oplosbaarheid en is na een aantal keer shaken al helemaal klontvrij. De structuur van de shake proeft erg glad aan en drinkt lekker. De shake is niet te dik (afhankelijk van je hoeveelheid poeder en vocht) met de aangegeven hoeveelheid water of melk. 

De Smaak van Mutant Whey is een van de beste die ik zelf heb geproefd. De smaak is erg lekker en proeft ook met water als een echte shake. Vooral de Chocola (ofwel Triple Chocolate sensation) is verreweg mijn favoriet en raad ik zeker aan.

Mutant Whey: Kopen of Niet?

Ik zal de Mutant Whey aanraden aan mensen die opzoek zijn naar een shake met goede smaak tegen een goede/gemiddelde prijs. De shake smaakt goed, lost goed op en is betaalbaar. Ondanks dat er niet veel smaken beschikbaar zijn zijn de smaken die er zijn van een goede kwaliteit en uitstekende smaak. Wanneer je aan het droogtrainen/cutten bent zou ik deze shake niet aanraden, dit omdat 1 scoop toch al 7 gram koolhydraten en 3 gram vet bevat. Persoonlijk haal ik deze voedingswaarde liever uit mijn eten dan uit een eiwitshake.