Menu Sluiten

Beoordeling: Fitness 365 Amsterdam

Image result for fitness365 logo

Op een koude vrijdag bezocht ik Fitness365 in Amsterdam. Ik arriveerde rond 5 uur bij de sportschool en werd vriendelijk onthaalt. Op de website had ik al gelezen dat Fitness365 een gratis proefweek aanbied voor starters. Dit houd in dat je een week gratis mag proef sporten om te zien of de sportschool bij jou past. Vooraf moet je wel al je contact tekenen, en deze start wanneer de proefweek is afgelopen. Kom je er in deze week achter dat de sportschool niet bij jou past, niet goed bereikbaar is, druk is of niet de goede faciliteiten voor jou bied dan kan je binnen deze proefweek het abonnement stopzetten en betaal je niks.

Het personeel was vriendelijk en legde duidelijk uit hoe de testweek werkt. Na de uitleg liep de receptioniste even mee om te laten zien waar alles stond, waar het kracht en cardio gedeelte was en waar de kleedkamers waren.

Het Sporten bij Fitness 365 Amsterdam

Nadat ik mijn sportkleren had aangetrokken kon het sporten dan echt gaan beginnen. Ik trainde deze dag de spiergroepen borst, schouders en triceps. Toen ik bij het krachtgedeelte arriveerde kon ik vrijwel direct gebruik maken van een bankdrukstel. Er waren genoeg schijven (gewichten) om gebruik van te maken en ik hoefde dan ook geen speurtocht te maken op zoek naar schijven.

Nadat ik klaar was met bankdrukken ging ik naar de volgende oefening; de incline dumbbell press, ofwel het op een schuin bankje omhoog drukken van halters. Ook hier kon ik vrijwel meteen gebruik maken van een bankje en door de grote hoeveelheid aan dumbbells hoefde ik ook niet te wachten voor ik kon beginnen.

De dumbbells, of halters, begonnen met 2,5kg en liepen op tot 62,5kg in stappen van 2,5kg. Dit zorgde ervoor dat er een ruime keuze was aan halters en je niet hoeft te wachten wanneer je hiervan gebruikt wil maken. Ook waren er een aantal gewichten 2 setjes dumbbells aanwezig.

Na de incline dumbbell press ging ik door naar de dumbbel fly en hierna volgde de eerste schouder oefening. Voordat ik een nieuwe sportschool bezoek maak ik geen schema van welke oefeningen ik die dag ga doen. Dit doe ik zodat ik kan zien wat de sportschool te bieden heeft, en om leuke apparaten uit te testen die ze ergens anders niet hebben.

365Fitness bied naast dumbbells een zeer groot assortiment aan machines, en hier vond ik dan ook mijn volgende oefening; de seated shoulder press, oftewel een schoudermachine waarin je in zittende houding omhoog drukt.

Door de grote variatie aan machines waren er meerder schouder machines aanwezig. Ik koos vandaag voor een machine waarbij het gewicht bepaald wordt door de schijven die je er aan de zijkant aanhangt. Echter had ik ook een shoulder press apparaat kunnen kiezen waarbij de gewichten ingebouwd zitten.

Na de schouder press ging ik door naar de volgende schouder oefening, de dumbbell lateral raise, oftewel het zijwaarts omhoog trekken van een gewicht. Na deze oefening waren 2 van de 3 spiergroepen afgerond en hoefde ik alleen nog maar triceps te trainen.

Voor de triceps zijn naast machines ook kabels aanwezig bij Fitness 365 en dus heb ik beide uitgeprobeerd. In Fitness 365 zijn zat verschillende ‘cable stations’ om het publiek te voorzien. Bij deze kabels lagen zat verschillende handgrepen die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Na gebruik gemaakt te hebben van de kabels ging ik door naar mijn laatste oefening, de seated tricep dip machine. Wederom was er van deze machine meerdere variaties beschikbaar.

Na klaar te zijn met mijn training heb ik mij teruggetrokken in de kleedkamer. Nu volgde nog maar 1 stap, terug naar de receptie om een contract op te halen voor de proefweek. Toen ik bij de receptie kwam werd ik vriendelijk geholpen en kreeg ik het contract mee naar huis. Er werd mij verteld dat indien ik terugkwam ik het contract kon ondertekenen en dat de proefweek zou starten.

Machines en Apparatuur bij Fitness 365 Amsterdam

Fitness 365 Amsterdam is een grote sportschool met zeer veel machines en apparaten. Omdat apparatuur zeer belangrijk is om goed te kunnen sporten hebben we onderstaand een schema weergegeven waardoor je een beeld krijgt van de mogelijkheden bij Fitness 365.

Aantal machines per spiergroep:

Spiergroep

Aantal Machines

Opmerking

Borst

10-15+

/

Rug

10-15+

/

Schouders

± 10

/

Biceps

5-10

Exclusief kabels, stangen (barbells) en Dumbells

Triceps

5-10

Exclusief kabels, stangen (barbells) en Dumbells

Benen

20+

 

Buik

5-10

Exclusief vrije omgeving/matjes

Extra ruimte: bieden groepslessen aan, hiervoor zijn apparte ruimtes. Ruimte met matten om vrije oefeningen te doen (turf). Rekken aanwezig waar je kan optrekken en parcours kan uitvoeren. Bovenverdieping met meer apparatuur, matten voor vrije oefeningen. Speciale ruimte op bovenverdieping met speciale apparatuur (voor + members).

Aanwezigheid van extra materialen: zoals boven vermeld zijn er rekken. Ook zijn er ballen, bokszakken, buikspiermateriaal zoals rollers etc.

Compound apparatuur

Apparaat

Aantal

Opmerking

Bankdrukstel

1

Slechts 1 bankdrukstel, dit is aan de lage kant voor een sportschool van deze proportie. Echter zijn er wel plekken waar je kan bandkrukken met een los bankje.

Squat racks/squat kooien

2

2 Echte kooien, 6 stellages/rekken waar gesquat kan worden.

Smith Machines

2

/

Optrekstangen

5

5 plekken, maar in de rekken/stellages nog meer plekken om op te trekken.

Kleedkamers bij Fitness 365 Amsterdam

De kleedkamers zijn natuurlijk een belangrijk deel van de sportschool. Het is niet fijn om in een vieze kleedkamer te komen. De kleedkamers bij Fitness365 zijn schoon, netjes en ik durf ze zelfs chic te noemen. In de kleedkamer zijn kluisjes aanwezig (die met 1 euro gebruikt kunnen worden), bankjes om jezelf om te kleden, douches, wc, wasbak en kraan en als kers op de taart zelfs een sauna. Dit was voor mij een verassing, aangezien ik nog nooit een kleedkamer in een sportschool heb gezien met een ingebouwde sauna. De kleedkamers, en totale sanitaire voorzieningen zouden niet misstaan bij menig luxe hotel.

Extra services

Fitness 365 biedt extra services in de vorm van groepslessen, zonnebanken, saunas, persoonlijke training (begeleiding door trainer), een foodprep service (een service waar je gezonde maaltijden kan kopen voor het sporten), afslankprogramma’s, beauty behandelingen, Chiropractie, Fysio en massages.

Prijzen 365 Fitness Amsterdam

Fitness365 biedt veel verschillende abonnementen aan. Naast de abonnementen bieden ze extra services, zoals hierboven vernoemd, aan voor apparte prijzen. De 4 hoofd abonnementen zijn:

  • Special fit (<18 jaar, studenten en >55 jaar)
    €32 p/m 6 maanden, €27 p/m 12 maanden, €22 p/m 24 maanden
  • Always Fit
    €35 p/m 6 maanden, €30 p/m 12 maanden, €25 p/m 24 maanden
  • Premium Fit (Extra services Xforce, Egym en powerbar sportdrank)
    €45 p/m 6 maanden, €40 p/m 12 maanden, €35 p/m 24 maanden
  • Premium Fit+ (Extra services Xforce, Egym, powerbar sportdrank en zonnebank)
    €50 p/m voor 6 maanden, €45 p/m voor 12 maanden, €40 p/m voor 24 maanden

Onderstaand een algemene beoordeling van Fitness 365 Amsterdam.

Totaal beoordeling: 9,0

Punt

Cijfer

Opmerking

Sfeer

8

Ondanks de drukte geen boze gezichten en chagrijnige mensen. Er hangt een echte sportmentaliteit waarin mensen elkaar willen helpen.

Muziek

6,5

Aan de zachte kant. Redelijk eentonig

Drukte

6,5

Onderzocht tijdens uren: 17:00 tot 19:00. Drukte nam toe naarmate het later werd.

Belichting

10

Mooi gebruik gemaakt van kleuren verlichting om sfeer te creeren.

Personeel

8

 Vriendelijk

Apparatuur

10

Hoge kwaliteit en kwantiteit van apparatuur. Genoeg om iedereen te voorzien, ook bij hoge drukte.

Dumbells

9

Veel dumbells

Schijven

9

Alle apparaten hebben genoeg schijven bij gemiddelde tot hoge drukte.

Cardio

7,5

Niet zoveel als in commerciele sportscholen zoals Basic Fit of Fit For Free maar genoeg om klanten te voorzien.

 

Perfect Whey

Algemene info:
365 Fitness Amsterdam
Snijdersbergweg 97
1105 AN Amsterdam
085-4871921
info@fitness365.nl

Openingstijden:

Maandag         7:00 - 23:00

Dinsdag           7:00 - 23:00

Woensdag       7:00 - 23:00

Donderdag      7:00 - 23:00

Vrijdag             7:00 - 23:00

Zaterdag         9:00 - 17:00

Zondag            9:00 - 17:00