Menu Sluiten

Gezond eten op een festival in 2019

Gezond eten een feestjes of festivals gaan niet altijd hand in hand. Toch zijn er zat manieren om een festival niet je gehele dieet te laten verpesten. In onderstaande blog geven we je enkele tips.

Eet van te voren goed

Op festivals zijn vaak zat mogelijkheden om te eten en snacken, echter is dit niet altijd even gezond. Zorg er daarom voor dat je voordat je naar een festival gaat al genoeg eet zodat je vol zit en niet direct ongezonde etenswaren hoeft te kopen. Heb je een eiwitrijk dieet? Zorg dan dat je van te voren zoveel mogelijk eiwitten eet. In eettentjes bevatten de voedingswaren namelijk vaak niet zo veel eiwitten. Enkele voorbeelden van eiwitrijk voedsel dat je van te voren kan eten zijn bijvoorbeeld eiwitshakes, kwark, kip (bijvoorbeeld met salade) of tonijn. Mede doordat je op een festival waarschijnlijk alcohol of frisdrank (of een mix) drinkt is het ook handig om je koolhydraten vooraf laag te houden. 

Drink genoeg water

Water is een goede manier om vol te blijven. Zowel tijdens het festival als daarna is het daarom handig om genoeg water te blijven drinken. Tijdens het festival blijf je vol en weerhoud het je van snacken en na het festival zorgt het ervoor dat je de dag later geen kater hebt. Een dag ongezond eten en drinken is niet erg, maar een festival moet er niet voor zorgen dat je de dag erna ook nog last van hebt. Het beste herstel van een dag festivallen is om de dag daarna je oude ritme weer op te pakken. En met een kater gaat dat nou net wat lastiger dan zonder ?

Neem zelf snacks mee

Eigenlijk is het niet toegestaan maar vaak lukt het wel: neem stiekem je eigen snacks mee naar binnen. Natuurlijk is het niet mogelijk om grote snacks mee te nemen maar een eiwitreep (of twee) heb je zo in je zak gestopt. Het is ook afhankelijk van het soort festival waar je naartoe gaat. Sommige festivals hebben strenge controle en dus is het amper mogelijk om wat eiwitrijke snacks mee te nemen.

Houd er rekening mee: je eet niet extra

Vaak denk je als je op een festival een frietje of een burger eet dat dit allemaal ‘extra’ is bovenop de huidige voeding, maar dat is natuurlijk niet zo. Een festival duurt vaak een hele dag en op een dag moet je gewoon eten. In dit geval eet je dus niet dubbel of extra maar je vervangt je reguliere maaltijd. Als je het op deze manier bekijkt dan valt het allemaal dus wel mee. Wellicht dat je maaltijd nu een paar honderd calorieën meer heeft maar die dans je er later ook weer vanaf!

Don’t worry en geniet

Het belangrijkste is dat je gewoon geniet van het festival en niet te veel nadenkt over je voeding. Zoals al eerder gezegd: 1 dag cheaten zal geen desastreuze gevolgen hebben voor je lichaam. Hoe meer je tijdens het festival je druk gaat maken over je voeding en drinken des te minder je aan het genieten bent van de muziek, de sfeer, het weer en je vrienden. Bovendien valt het meestal ook allemaal wel mee. Ja, je eet misschien niet net zo gezond als je normaal doet maar daarentegen staat wel dat je de hele dag aan het dansen/bewegen bent. Hierdoor verbrand je gemiddeld veel meer calorieën wat het allemaal weer opheft.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *