Menu Sluiten

Hoe eet je gezond tijdens je roadtrip in de zomer van 2019?

Gezond eten is niet altijd makkelijk in je gewone leefomgeving maar laat staan als je op vakantie gaat. Op luxe vakanties zijn de faciliteiten er meestal wel om gezond te blijven eten maar als je een roadtrip gaat doen (of zelfs backpacken) dan is het nog lastiger. In dit artikel helpen we je bij een goede voorbereiding en geven we antwoord op de vraag: ‘Hoe eet je gezond tijdens je roadtrip in de zomer van 2019?’. 

Genoeg eiwitten eten tijdens je roadtrip

Als je traint voor spiergroei zijn eiwitten uitermate belangrijk maar ook in een gemiddeld dieet worden eiwitten vaak onderschat. Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam maar helaas zijn de snacks en snelle happen die je vaak in winkeltjes, tankstations of andere tentjes vindt erg laag in eiwitten. 

Welke eiwitten kan je meenemen tijdens een roadtrip?

Een manier om je eiwitten hoog te houden tijdens je roadtrip is door zelf genoeg eiwitten mee te nemen. Natuurlijk heb je in je auto, bus of motor niet onbeperkt veel ruimte maar dat is ook niet nodig. Enkele eiwitrijke voedingsmiddelen die zeer compact zijn zijn bijvoorbeeld eiwitpoeder, tonijn in blik, kip in blik, beef jerky of eiwitrepen. Tonijn of kip in blik is wellicht niet je favoriete korstje om zo op te eten maar op een broodje of in een salade smaakt het prima. Bovendien heeft een blikje tonijn toch al gauw 30 gram eiwitten en neemt het amper ruimte in! Een ander voedingsmiddel dat veel eiwitten bevat is beef jerky. Beef jerky is gedroogd biefstuk en is vaak zeer lekker gekruid (bijvoorbeeld in bbq smaak). Het nadeel van beef jerky is dat het zeer duur is voor een kleine portie, maar voor de verandering is het zeker een aanrader.

Mocht je meer van de zoete hap zijn dan zijn eiwitpoeder of eiwitrepen wellicht beter voor jou.Tegenwoordig kan je de smaken zo gek niet bedenken of ze zijn wel te koop. En dat is mooi, want tijdens een roadtrip van enkele weken wil je niet continu hetzelfde blijven eten.

Healthy snacks tijdens een roadtrip

Natuurlijk hoeven snacks niet altijd eiwitten te bevatten en dat is maar goed ook, want niemand wil de hele dag tonijn of eiwitrepen eten. Enkele lekkere aanrader die lang goed blijft tijdens een roadtrip zijn rijstwafels. Snack-a-Jacks heeft tegenwoordig zeer veel lekkere smaken, zowel zoet als zout, en deze blijven wel maanden goed. Chocola, paprika, kaas, karamel of appel: kies 1 (of meer) rollen uit en gooi ze in de achterbak.

Een andere lekkere snack is een notenmix. Verkrijgbaar in zeer veel varianten en met of zonder zout is een notenmix een goede gezonde snack van natuurlijke vetten.

Gezonde snacks en hapjes kopen in je vakantieland

Natuurlijk hoef je niet alles zelf mee te nemen als je op vakantie gaat. Vaak kan je in de meest simpele winkeltjes wel een gezond hapje vinden. Ga je naar het zuiden van Europa denk dan bijvoorbeeld aan al het lekkere fruit dat verkrijgbaar is zoals appels, bananen, ananas of andere lokale fruitsoorten. Naast fruit zijn natuurlijk ook groentes overal ter wereld verkrijgbaar. Wortels, komkommers of tomaten zijn een lekkere verfrissing op een warme dag en zijn vaak niet duur in zuidelijke landen.

Geniet van je roadtrip en ga niet stressen!

We hopen je met de bovenstaande tips wat te kunnen helpen in je aanstaande roadtrip. Het belangrijkste advies moet echter nog komen, namelijk: geniet van je roadtrip en ga niet stressen! Onthoud dat je op vakantie bent en dat je ook moet genieten. Lekker eten en het uitproberen van lokale gerechten is een van de dingen die reizen zo leuk maakt. Twijfel dus niet om lekkere tapas te gaan eten in Spanje of een lekker italiaans ijsje te nemen tijdens je trip. Onthoud dat gezond eten niet je leven is maar slechts een deel van je leven. Een paar dagen tot weken iets minder op je voeding letten zal geen desastreus verschil maken op je lichaam. Have fun!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *