Menu Sluiten

Je eigen pre workout in elkaar zetten met losse supplementen

Natuurlijk kan je een kant en klare pre-workout kopen maar je kan hem ook gewoon zelf maken. Elke pre workout heeft zijn eigen samenstellingen en je zult waarschijnlijk al gemerkt hebben dat sommige beter voor je werken dan andere. Op het ene stofje reageer jouw lichaam beter dan het andere, en dat is nou juist de toegevoegde waarde van het zelf maken/samenstellen van je pre. Je voeg precies zoveel toe van de stofjes die het beste voor jou werken.

Welke ingrediënten zitten er zoal in een pre-workout?

Elke pre-workout heeft andere ingrediënten maar in grote lijnen zijn ze veelal hetzelfde. Een pre bestaat vaak uit cafeïne, carnitine, vitaminen (D, B1, B6, B12 etc.), beta-alanine, agmatine, creatine en taurine. Cafeïne zorgt voor energie, agmatine voor een spierpomp, creatine, carnitine en taurine voor extra spieropbouw. 

Welke ingrediënten heb ik nodig in mijn pre workout?

Als je overdag al veel cafeïne drink door bijvoorbeeld koffie of energiedrankjes dan kan er in je eigen pre voor kiezen om dit wat minder toe te voegen. Mocht je toch een extra energiekick willen hebben dan is het zeker handig om hem toe te voegen. Als je ervan houdt om lekker opgepompt te zijn tijdens je training dan raad ik je zeker aan om een los zakje agmatine te kopen. Dit poeder voeg je slechts in een paar gram toe aan je pre-workout en zorgt ervoor dat je zeer snel opgepompt raakt.

Beta-alanine

Beta-alanine is in veel van de betere pre-workouts ook een vaste waarde. Beta alanine zorgt voor het tintelende gevoel dat je krijgt na het innemen van een preworkout en zorgt voor extra kracht tijdens je training. Officieel is het een aminozuur, wat betekend dat het ook standaard in ieder menselijk lichaam voorkomt. In zowel krachtsport, massa-training en duursport is beta-alanine een vaste waarde. Dat komt vooral door het extra vermogen om nog meer uit je training te halen.

Keep it simple

Een pre-workout kan een goede toevoeging zijn aan je workout. Echter moet je niet afhankelijk worden van het goedje. Vaak zijn de pre’s ook een heel groot deel mentaal een sterke toevoeging waardoor je harder traint, wanneer je dit elke dag inneemt zal dit effect afnemen. Wanneer je immers elke dag dezelfde actie onderneemt wordt het een gewoonte en een gewoonte zal geen ‘extra’tje’ of ‘boost’ geven aan je workout.

Het is dan ook belangrijk om een pre shake alleen te gebruiken als je voelt dat je lichaam dit echt nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk om het simpel te houden en niet teveel gekke middeltjes bij elkaar te gooien. Ondanks dat alle middelen die je bij de supplementen dealers koopt 100% getest zijn passen sommige middelen niet altijd lekker bij elkaar en reageert je lichaam overal anders op. Test dingen uit en hou het vooral lekker simpel!

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *